[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uvjeti i pravila poslovanja

Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje KRETEX Internet prodavaonice na području Europske unije.

Korištenje

Usluge KRETEX Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama https://kretex.trebam-web.hr, dalje u tekstu KRETEX Internet prodavaonica. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem KRETEX Internet prodavaonice korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila. Iako KRETEX nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, KRETEX ne može jamčiti da će usluge na KRETEX Internet prodavaonici odgovarati potrebama svakog korisnika.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u KRETEX Internet prodavaonici.

Izjava o prodavatelju

KRETEX d.o.o. proizvodnja, trgovina i usluge
Registriran: Trgovački sud u Bjelovaru
MBS: 010012258
MB : 0990809
OIB : 48977067109
Temeljni kapital: 370.000,00 HRK
Žiro računi:
HR3923600001102494005, Zagrebačka banka d.d.
HR3623400091110443747, Privredna banka d.d.
HR6824020061100010717, Erste & Steiermärkische banka d.d.

Član uprave: Boro Kretić, direktor
– zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Sjedište:
Staklena 4, Garešnički Brestovac
43280 Garešnica
Hrvatska
Tel: +385 43543348
Fax: +385 43543900

Cijene

Sve izražene cijene su u hrvatskim kunama (kn) i sa uračunatim PDV-om.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na KRETEX Internet prodavaonici.

Slike i opisi

KRETEX pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Zaštita podataka

Tajnost podataka prilikom prijave zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i KRETEX stranica.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem KRETEX Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje i dostava.

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na KRETEX Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti KRETEX na e-mail adresu: info@kretex.trebam-web.hr

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Dodaj u košaricu“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (Checkout proces).

KRETEX obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode KRETEX nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na KRETEX Internet prodavaonici nisu obvezujuće.

Nakon što je uplata vidljiva KRETEX kreće sa dostavom robe.

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shopu. Obavijesti o slanju proizvoda na dostavu dobiti ćete e-mailom.  KRETEX dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima.
Cijena dostave obračunava se na računu, iznosi 30,00 kn za narudžbe do 500,00 kn, dok je za narudžbe iznad 500,00 kn dostava besplatna. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), plaća se još dodatno trošak iznosa 3,00 kn.
Dostavu vršimo putem dostavljačke službe GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (Internet bankarstvo, u pošti ili osobno u banci), ako uplatu zaprimimo do 12 sati. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 12 sati.*

*Zbog situacije sa COVID-19 te ograničenim radom dostavnih službi rok dostave je nešto dulji te molimo sve naše kupce za strpljenje i razumijevanje. Pokušati ćemo dostaviti robu čim prije možemo.

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt – ulaz u kuću, ulaz u zgradu. Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio KRETEX Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) KRETEX ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. KRETEX zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. i110/15) tvrtka KRETEX d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga KRETEX korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

KRETEX d.o.o.
Staklena 4, Garešnički Brestovac
43280 Garešnica
Hrvatska
ili na e-mail adresu : info@kretex.trebam-web.hr
odnosno na telefaks broj: 043/543-900

KRETEX se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

Posebno o odgovornosti za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koji je on imao u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato.

Rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda prelazi na kupca u trenutku kada je njemu ili osobi koju je naveo, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Prodavatelj neće odgovarati za materijalne nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati, osim ako je prodavatelj tvrdio i izjavio da proizvod nema nedostatke ili da ima određena svojstva.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima (NN br. 35/05., 41/08.,125/11.). kada proizvod nema potrebna svojstva za redovitu uporabu ili nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane ili je proizvod nepravilno montiran a montaža je uključena u ispunjenje ugovora o kupoprodaji i drugi nedostaci u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima.

U slučaju materijalnog nedostatka na robi prodavatelj će prigovor  riješiti sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima kada je to nužno, nedostatak na proizvodu dokazuje se  vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka.

O cjelovitim informacijama o materijalnim nedostacima, odgovornosti i rokovima, kupac se može informirati na linku: Zakon o obveznim odnosima

Ostale odredbe

Izvansudsko rješavanje sporova

Ovim putem Vas obavještavamo o svojoj dobroj volji da svaki spor riješimo mirnim putem sporazumno kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog  rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prigovora za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskog gospodarskoj Komori, te korištenjem online Platforme za online rješavanje potrošačkih sporova.

Marketinške aktivnosti

KRETEX zadržava pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima KRETEX Internet prodavaonice.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj KRETEX Internet prodavaonice je zaštićen. KRETEX ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama KRETEX Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati KRETEX te za to dobiti pisano odobrenje.

Povezane Internet stranice

Web stranice KRETEX Internet prodavaonice uključuju linkove na druge Internet stranice. Materijali na tim stranicama su izvan kontrole KRETEX. Korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Dio web stranica KRETEX Internet prodavaonice predviđen je za oglašavanje. Oglašivači odgovaraju za objavljene materijale, odnosno da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. KRETEX ne odgovora za bilo kakve pogreške i nepravilnosti spomenutih marketinških materijala.

Dostupnost kretex.hr Internet prodavaonice

Pristup na internetske stranice KRETEX.HR Internet prodavaonice (https://kretex.trebam-web.hr) ponekad može biti otežan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Izjava privatnosti i politika kolačića (cookies)

Izjava privatnosti

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (Sl. liste Europske unije, broj L119/1. od 04.05.2016.) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN RH 42/2018 od 09.05.2018.)

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice KRETEX odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice KRETEX.

Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja KRETEX i Općih uvjeta poslovanja KRETEX web trgovina.

KRETEX d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice KRETEX pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade KRETEX d.o.o. Garešnica, Garešnički Brestovac, Staklena ulica 4 (u daljnjem tekstu KRETEX) obrađuje osobne podatke.

KRETEX d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici KRETEX d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Upućuju se Kupci Internet stranice KRETEX (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama KRETEX (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke KRETEX d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

KRETEX d.o.o. štiti privatnost korisnika usluga na način da prilikom realizacije traženih usluga i davanjem obavijesti uz naše usluge, koristimo isključivo podatke koje korisnik pristane dati.

Obvezujemo se da osobne informacije nećemo prodavati, iznijeti ni dati trećim osobama. Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@kretex.trebam-web.hr.
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici KRETEX od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama KRETEX, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Prilikom registracije osobe za Kupca KRETEX Internet stranice, KRETEX d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, OIB, e-mail adresa, korisničko ime i lozinka.

KRETEX d.o.o. će kod prijave zatražiti od Kupca određene osobne podatke su ime i prezime, e-mail adresa, korisničko ime i lozinka.
Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu KRETEX, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i KRETEX stranicama koje su vam prikazane. KRETEX preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice KRETEX. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

KRETEX prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice KRETEX u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici KRETEX, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

KRETEX prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem emaila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, te eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti KRETEX Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice KRETEX nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.
Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici KRETEX, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici KRETEX te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu voditelja zaštite osobnih podataka info@kretex.trebam-web.hr.

KRETEX neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima:
KRETEX će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.
3. Bankama – kartičnim kućama u slučaju reklamacije ili ispravka transakcije.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni
KRETEX pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice KRETEX na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade. KRETEX pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Pristup i ispravak osobnim podacima
Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moji podaci“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s KRETEX. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od KRETEX cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem email poruke na mail adresu voditelja zaštite osobnih podataka: info@kretex.trebam-web.hr

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)
Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu voditelja zaštite osobnih podataka info@kretex.trebam-web.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od KRETEX putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu voditelja zaštite osobnih podataka info@kretex.trebam-web.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor
Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu voditelja zaštite osobnih podataka info@kretex.trebam-web.hr Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka
Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i KRETEX odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka KRETEX uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako KRETEX provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice KRETEX te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. KRETEX se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Izjave o privatnosti
Ovu Izjavu o privatnosti, KRETEX može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na KRETEX Internet stranici. Zato KRETEX poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu KRETEX. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici KRETEX. Nastavak uporabe Internetske stranice KRETEX od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bi stranice KRETEX Internet trgovine ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. KRETEX mora prije spremanja Cookiea zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranica KRETEX Internet prodavaoinice korisnik pristaje na uporabu Cookiea.

Onemogućavanje kolačića

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće neće moći koristiti neke od funkcionalnosti stranica KRETEX Internet prodavaonice.

Sigurnost

Prilikom registracije u KRETEX Internet prodavaonicu korisnik je dužan kreirati lozinku koju mora zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Korisnik je odgovoran za sve akcije i narudžbe kreirane pod njegovim korisničkim računom. Ako korisnik zna ili sumnja da netko zna njegovu lozinku, treba što prije kontaktirati KRETEX kako bi mu izdali upute za promjenu lozinke.

Ukoliko KRETEX sumnja da postoji sigurnosni propust može bez najave i prethodne obavijesti promijeniti korisnikovu lozinku ili deaktivirati njegov korisnički račun.

Način plaćanja

Načini plaćanja za narudžbe robe putem web trgovine:

Master Card kartice Zagrebačke banke d.d. , Diners kartice,

Master Card, American Express, Visa kartice

Plaćanje po ponudi: (avansna uplata – uplatnica/virman ili Internet bankarstvo)

Plaćanje prilikom dostave

Ukoliko korisnik kupnju želi obaviti plaćanjem po ponudi, narudžbu može kreirati putem web trgovine i odabrati opciju plaćanja – virman (gotovina).
Nakon što korisnik odabere proizvode koje želi naručiti te potvrdi narudžbu, povratno na e-mail adresu dobit će automatski ponudu s točnim iznosom za uplatu.  Ukoliko su naručeni proizvodi raspoloživi web shop administrator ih rezervira do evidencije uplate. Roba se šalje nakon što uplata bude vidljiva na računu KRETEX (provjerava i obrađuje web shop administrator).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]